De Wave5 Werkwijze: Landingzones

In een van onze eerdere blogposts “Azure Synapse in het Onderwijs” bespraken we de voordelen die datagedreven werken biedt aan organisaties in het onderwijs. Wave5 biedt deze organisaties de tools en de vaardigheden om de aanwezige data om te zetten in informatie die helpt om betere beslissingen te nemen en het onderwijsproces te verbeteren. Daarvoor gebruiken we onder andere technologie op het Microsoft Azure Cloud platform.

Met deze technologie bouwen we een modern data platform dat de basis vormt voor het leveren van rapportages of modellen voor bijvoorbeeld het voorspellen van uitval van studenten. Belangrijk hierbij zijn de zogenaamde Landing Zones die we samen met de instellingen bouwen op dit platform. In deze blog gaan we hier wat dieper op in. 

Hier kan een mooie lange & leuke quote van ongeveer twee regels

Een korte toelichting: de meeste organisaties in het onderwijs hebben de eerste stappen naar de Cloud inmiddels gezet. Veel hebben een ‘Cloud-tenzij’ beleid. Maar een groot deel van de applicaties draaien nog lokaal in het eigen datacenter, bij de leverancier of slechts gedeeltelijk in de Cloud. Dat zorgt meteen voor het probleem van een verspreid datalandschap. Met andere woorden, om de data te kunnen gebruiken moeten deze eerst uit deze applicaties bij elkaar gebracht worden. En als dat eenmaal gedaan is, willen we de data continu blijven gebruiken en bewerken.

Om je dataplatform in te richten en te voeden met data, heeft Wave5 landing zones gedefinieerd. Een landing zone bevat de elementen voor het verzamelen, bewerken en het beschikbaar stellen van de data voor een specifieke leverancier of bron. De landing zone wordt volledig geautomatiseerd (als Infra-as-Code) uitgerold en ingericht. Dit gaat snel, foutloos, volgens standaardmethodieken en tegen lage kosten. We maken daarbij gebruik van een gedefinieerde set aan cloudservices en best practices.

Hiermee zorgen we ervoor dat je workloads goed uitgevoerd worden en direct beschikbaar zijn en je niet afhankelijk bent van de innovatiesnelheid van leveranciers of derde partijen. Jij krijgt de regie over je eigen data op je eigen dataplatform. 

Hier kan een mooie lange & leuke quote van ongeveer twee regels

Wave5 heeft inmiddels in samenwerking met Landstede Landing zones ontwikkelt voor belangrijke applicaties als Educator en Eduarte. Maar Landing Zones zijn natuurlijk niet enkel voorbehouden aan het onderwijs. We zijn benieuwd wat jullie nodig hebben. Op welke gebieden zou een goed werkende Landing Zone jouw organisatie verder helpen? We gaan graag het gesprek met je aan over de kansen die jij ziet voor Landing Zones.