Data Driven

Wil jouw organisatie ook meer datagedreven werken? Een goede keuze! Datagedreven werken biedt namelijk enorme voordelen. Het zorgt ervoor dat je grote stappen richting innovatie en groei kan zetten en leidt ertoe dat je met een voorsprong begint aan het werken van de toekomst.

Een ‘data driven’ aanpak is echter niet zo maar geïmplementeerd. Wij merken dat onze klanten vaak tegen de volgende uitdagingen aanlopen:

Wil jouw organisatie ook meer datagedreven werken? Een goede keuze! Datagedreven werken biedt namelijk enorme voordelen. Het zorgt ervoor dat je grote stappen richting innovatie en groei kan zetten en leidt ertoe dat je met een voorsprong begint aan het werken van de toekomst.

Een ‘data driven’ aanpak is echter niet zo maar geïmplementeerd. Wij merken dat onze klanten vaak tegen de volgende uitdagingen aanlopen:

Onbetrouwbare data

De data van de organisatie bestaat in verschillende versies of is niet volledig. Daarom is er geen 'single source of truth' en kun je niet uitgaan van de kwaliteit van de data.

Data biedt geen informatie

De data staat in silo’s en wordt daarbuiten niet aangeboden of is erg moeilijk te vinden.

De besluitvorming is traag

De data is niet verrijkt, wat het moeilijk maakt om ervan te leren, om ermee te voorspellen, en om aan de hand van de data besluiten te nemen.

Wave5 helpt

… onze klanten deze uitdagingen te overwinnen door ze te leren data in relevante informatie te veranderen. Dat biedt nieuwe inzichten, waardoor er betere beslissingen genomen kunnen worden. We bieden daarvoor de juiste tools en vaardigheden die gebruikt kunnen worden binnen de al bestaande context & omgeving van de medewerkers.

Dat doen we door gebruik te maken van de data en technologie die al in huis zijn, of door nieuwe technologie te implementeren. Daarvoor gebruiken we Microsoft producten en door onszelf ontwikkelde IP. Zo zorgen we ervoor dat er een betekenisvolle conversatie met data mogelijk wordt.

Hoe?

Resultaat

Al deze acties hebben één doel: het praktisch maken van jouw data. We zorgen ervoor dat de data binnen je organisatie over de meerdere silo’s heen worden gekoppeld en verrijkt tot informatie. Dat biedt nieuwe en betere inzichten voor de organisatie. Medewerkers kunnen nu namelijk werken en beslissen aan de hand van informatie en inzichten binnen hun eigen context en omgeving. Dat zorgt er voor dat je als organisatie ook weer betere besluiten kunt nemen, en aan de hand van je eigen data beter kan gaan voorspellen.

Studio Sessie

Wil jij met jouw organisatie ook graag datagedreven gaan werken, maar weet je niet waar te beginnen? Laat je dan inspireren door de Wave5 Studio Sessie! Samen gaan we aan de hand van verschillende technieken kijken naar de mogelijkheden op het gebied van data en technologie binnen je organisatie. De Wave5 Studio is het startschot voor het datagedreven werken van de toekomst.

Onze thema’s zijn:

 • Data Analytics
 • Data in Context
 • Data & AI
 • Great Conversation


Dus ben jij CIO, CTO, CDO, Business- of IT-manager van je organisatie? Dan kan de Wave5 Studio Sessie je antwoorden bieden op de vragen die er nu spelen op het gebied van datagedreven werk. Door de Wave5 Studio Sessie te volgen maak jij je organisatie robuust en up-to-date en ben je klaar voor huidige en komende uitdagingen.

Strategie

Als er is besloten over een samenwerking wordt er in samenspraak een strategie opgezet die het best werkt voor de organisatie. Het doel is om zo snel mogelijk een oplossing op te leveren die direct bruikbaar is. Geen lange trajecten dus!

15Days

Het team van specialisten van Wave5 gaat samen met jou dé direct bruikbare manier vinden om jouw organisatie verder te helpen. Op basis van een op voorhand gemaakte business roadmap wordt in 15 dagen een solide business case gebouwd om huidige en toekomstige bedrijfsuitdagingen het hoofd te bieden.

In 15 dagen tijd levert Wave5 een oplossing die jouw organisatie direct waarde gaat opleveren. Samen bespreken we de uitdagingen van de bepaalde case, en vervolgens werken we de juiste oplossing uit in de vorm van een Proof of Value. Omdat de oplossing direct bruikbaar moet zijn steken we hier 15 dagen lang al onze energie en focus in. Omdat de medewerkers van je organisatie nauw betrokken zijn bij het proces raken ook zij enthousiast en gedreven, waardoor het resultaat perfect past bij jouw organisatie. Met de Wave5 15Days dus geen lange en trage trajecten, maar een garantie op een oplossing die meteen te gebruiken is!

Wat levert 15Days op?

 • 15Days canvas met gevalideerde business cases
 • Een Proof of Value (PoV)
 • Een schaalbare productieoplossing
 • Aangesloten datasets
 • Dashboards (Insights)
 • Datadialoog (Conversation)
 • Oplossing in eigen tenant

Ready to wrok data-driven?