Wave5: groei mee met de ontwikkelingen in data en AI

Nieuwe technologieën op het gebied van data en AI groeien en veranderen zo snel dat het voor de meeste bedrijven moeilijk bij te houden is. Oftewel, de vijfde technologische golf is bijna op zijn toppunt en zal daar nog wel even blijven. Alles wat ook maar een beetje digitaal is, wordt slimmer en gebruiksvriendelijker gemaakt. En op deze golf surft Wave5 mee. We creëren een plek waarin niet alleen wij, maar ook onze klanten en medewerkers kunnen versnellen en groeien. We vertellen je er meer over!

Meegroeien met ontwikkelingen

Voor Marcel Lucker en Roeland Jimenez begon die missie zo’n 2,5 jaar geleden, toen ze samen een kop koffie dronken. Ze zagen een grote kans om organisaties te helpen bij het omzetten van hun data in relevantie informatie, wat leidt tot nieuwe inzichten. Zo wordt het nemen van betere (bedrijfs)beslissingen een stuk makkelijker en kan er sneller worden gegroeid.

Beiden hebben een lang en succesvol verleden met Microsoft en dus werd Microsoft technologie ook de basis van Wave5. Dat stelt ons in staat om onze klanten het best te helpen. Want als organisaties relevant willen blijven voor hun klanten moeten ze iets met data en AI. En dat betekent dat ze moeten innoveren, en dat ze bestaande software aan moeten passen om de nieuwste technologie te kunnen implementeren. Maar hier is veel kennis, capaciteit en/of tijd voor nodig, en die er vaak niet is. Voordat je het weet loop je achter de feiten aan.

Creatief met software: slimme dingen bouwen

Gaandeweg kwamen we erachter dat dit probleem misschien wel nergens meer geldt dan bij Microsoft ISV-partners. En dus richten we ons nu ook juist op die organisaties. Wave5 heeft namelijk een talentvol team dat creatief is met software en slim en innovatief kan bouwen bovenop het Microsoft platform. Dus maken we nu slimme software en smart applications specifiek voor ISV’s, zodat je organisatie de snelheid van de ontwikkelingen op de markt kan bijhouden, en zelfs mee kan groeien. Voor elke uitdaging op het gebied van data en AI (met Microsoft als basis) vinden en bouwen we een slimme, toekomstbestendige oplossing.

Great place to grow

Wave5 is geen traditionele partner, maar juist een vernieuwende. En dat is terug te zien in onze gehele organisatie. Groei is ons hoofdthema: groei voor onze klanten en groei voor onze mensen en organisatie. Bij Wave5 krijgt talent echt de kans om zich continue te blijven ontwikkelen. Mensen krijgen vaak een rol op basis van wat ze kunnen, maar wij zien liever dat ze groeien naar een rol die ze zelf graag willen. En dat doen we zelf ook! We leren continu over nieuwe technologieën, zodat we met de snelheid van de nieuwe wereld meegaan. En dat we voorop blijven lopen, komt mede door de kennis van ons team in Vietnam.

Vietnam: altijd een stap voor

Technologisch talent is in deze tijd lastig te vinden, zeker in Nederland. Daarom hebben we een kantoor geopend in Saigon. Roeland heeft al eerder softwareteams in Azië begeleid en wist dat het er barst van het technologische talent. En Vietnam is ook nog eens de snelst groeiende economie van Azië. Iedereen is bezig met hoe ze slimmer en beter kunnen worden en dat zie je terug in de mentaliteit. Een mentaliteit die perfect past bij Wave5. De wisselwerking tussen Amsterdam en Saigon maakt beide locaties echt beter in ons werk. In Amsterdam leren we veel van Saigon, en andersom natuurlijk ook. Speciaal daarvoor hebben we in Vietnam dan ook de Wave5 Academy opgezet, waar we jong talent opleiden en certificeren. En ook al zitten ze ver weg, ze voelen net zo dichtbij als onze collega’s in Nederland.

Alles komt samen

Dankzij ons slimme en creatieve team komt alles bij elkaar. Onze initiële propositie was het omzetten van data in informatie en dat doen we nog steeds, maar nu in combinatie met het bouwen van smart applicaties gebaseerd op Microsoft technologie. AI is op dit moment natuurlijk hét onderwerp en onze ISV-klanten willen het dan ook graag in hun software verwerken. Wij helpen daar graag bij, zodat ze erop kunnen rekenen dat ze relevant te blijven voor Microsoft en natuurlijk hun eigen klanten.

Benieuwd hoe we dat precies doen en wil je meesurfen met innovaties op het gebied van data, AI en Microsoft technologie? Het team van Wave5 helpt je graag groeien! Neem vrijblijvend contact met ons op of plan direct een gratis Brain picking sessie met ons in.