Laat AI niet aan je voorbij gaan! Dit is waarom én hoe je AI moet toepassen in je oplossing

De ontwikkelingen op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI) gaan razendsnel en hebben een aanzienlijke impact. Zelfs de Minister van Economische Zaken benadrukt het belang ervan: AI is geen gewone technologische vooruitgang, maar eerder een revolutionaire kracht die alles verandert. Dit betekent dat het tijd is om jezelf voor te bereiden op een nieuwe realiteit. Deze verandering is niet simpelweg een kwestie van upgraden van Office 7 naar Office 8. AI verandert daadwerkelijk de manier waarop we werken en leven. Laten we eens bekijken waarom het integreren van AI in je oplossingen cruciaal is.

Zonder AI niet op de Microsoft Marketplace

Microsoft heeft de Marketplace in het leven geroepen om daar de oplossingen van ISV-partners te verkopen. Maar niet elke ISV komt zomaar in de Marketplace. Je moet daarvoor meegaan met de ontwikkelingen van Microsoft. En één daarvan is het toepassen van AI in je oplossing. Doe je dat niet? Dan ben je niet relevant voor de Marketplace en je klanten. Ook klanten vragen steeds meer om slimme technologieën en gaan naar de concurrent als je niet meedoet of niet snel genoeg bent. Je kunt er dus niet meer omheen: je moet iets met AI doen.

AI toepassen in je oplossing

Nu zijn ISV-partners al wel gewend dat hun systeem steeds meer modulair opgebouwd wordt. Het ERP-systeem van 10 jaar geleden is ondertussen al aangevuld met bijvoorbeeld een stuk CRM, een stuk documentflow en een stuk factuuropmaak. Hierdoor moesten ISV’s hun kennis al steeds verder verbreden, zodat ze de nieuwe onderdelen van hun oplossingen ook zelf goed begrijpen. En nu komt daar ook ineens AI bij, zoals Microsoft Copilot. Dit is iets waar de meeste ISV-partners nog geen of weinig kennis van hebben. Maar Microsoft pusht je wel om AI toe te passen, je klanten vragen erom en jij zit met een uitdaging: waar haal je de tijd en capaciteit vandaan om dit te realiseren?

Het gemak van bouwstenen

Wat Microsoft goed heeft gedaan, is dat ze hun aanbod op het gebied van AI hebben opgedeeld in kleine bouwstenen. Dit betekent dat je losse onderdelen kunt toevoegen en met een klik op de knop kunt vervangen. Stel, je bouwt een chatbot op je applicatie met ChatGTP 2 en volgende week wil je naar ChatGTP 5, dan kun je dit eenvoudig aanpassen. Met een drop down menu selecteer je ChatGTP 5 en het staat klaar. Zo eenvoudig is het! Als de architectuur goed is, kun je met de ontwikkelingen meegroeien en de applicatie makkelijk aanpassen.

Laat AI niet aan je voorbij gaan

Feit blijft dat de meeste Microsoft-partners niet de tijd en capaciteit hebben om nieuwe ontwikkelingen als AI in hun applicatie toe te passen. Ons advies is daarom: neem (tijdelijk) extra personeel aan of schakel een externe partij in die je gaat helpen bij het realiseren van noodzakelijke innovaties en slimme technologieën. Zo kun jij verder gaan met je dagelijkse business en tegelijkertijd voorop lopen in de ontwikkelingen!

Laat AI dus niet aan je voorbij laten gaan, want voor je het weet ben je niet meer relevant. Kun je wel wat hulp gebruiken bij het toepassen van AI in je applicatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op of plan gelijk een gratis Brain picking sessie met ons in. En lees ook eens hoe je de ontwikkelingen van Microsoft bij kunt houden.